Dubbelhaka är något som många lider av i i alla åldrar. Tillståndet kan påverkas av både ålder, gener och viktförändringar och ibland hjälper det inte hur mycket patienten tränar eller äter rätt – dubbelhakan försvinner inte och kan få patienten att känna sig äldre eller tyngre än vad man verkligen är.

Vad är belkyra?

Belkyra deoxicholsyra är det första godkända läkemedlet för behandling av submentalt fett (dubbelhaka). Deoxycholsyra är en syntetisk icke-human, icke-animalisk form av deoxycholsyra, en molekyl som förekommer naturligt i kroppen och som hjälper till att bryta ned och absorbera fettet i kosten.

Hur fungerar det?

Belkyra ger upphov till cellförstörelse i fettcellerna och de kan inte längre ansamla eller lagra fett.
Förstörelsen av fettcellerna framkallar ett vävnadssvar där cellrester rensas bort från området och tas upp av kroppens naturliga metabolism.

Hur går behandlingen till?

Vi bedömer utifrån en undersökning om du är rätt kandidat för behandlingen och hur många behandlingar du eventuellt kan behöva. Upp till sex behandlingar kan ges och man upplever synliga förbättringar redan efter 1-4. Behandlingen tar ca 20-30 minuter. Läkemedlet injiceras i små mängder i ett markerat område under hakan. Mängd av läkemedlet som injiceras beror på mängden fett under hakan.

Vad händer efteråt?

Behandlingen gör ont men smärtan håller endast i sig ca 5-10 minuter. Det uppstår en direkt svullnad i området samt att man kan vara lite öm, blåmärken, ojämnheter eller minskad känsel under hakan. Detta är tillfälligt och avtar av sig självt. Svullnaden är som störst första veckan efter behandlingen och därefter minskar svullnaden dag för dag. Efter 6 veckor har du ett slutgiltigt resultat efter behandlingen och är då redo för en ny behandling för önskat resultat.

Behandling nr ett och två kostar 9900/st och om en tredje behandling utförs kostar den 5000 kr.