Låt oss hjälpa dig att framhäva dina naturliga drag och reducera synliga ålderstecken på ett säkert och effektivt sätt. Vår legitimerade och erfarna personal använder den senaste teknologin för att skapa ett naturligt och hållbart resultat som varar. Ge dig själv förtroendet att stråla från insidan och ut – boka din Botox-behandling idag och låt oss guida dig mot en fräschare och mer ungdomlig version av dig själv!

Hur fungerar muskelavslappnande?

På vår skönhetsklinik i Göteborg använder vi Muskelavslappnande för att göra flera olika typer av estetiska behandlingar men även behandlingar av migrän, hyperhidros/svett.

Botulinumtoxin är ett läkemedel som vid en injektionsbehandling blockerar den nervsignal som gör att muskeln drar ihop sig. Linjer och rynkor som uppkommit av mimik och rörelser blir mindre tydliga vilket resulterar i ett avslappnat och fräscht utseende.

För vem passar Botox?

  • Du har en så kallad argrynka som antingen stör dig eller ger dig spänningshuvudvärk
  • Du lyfter pannan mycket vilket har skapat djupare horisontella linjer
  • Vill mjuka upp linjer runt ögonen (kråksparkar)
  • Har sura mungipor
  • Lider av spänningshuvudvärk i tinningar, panna eller käkar
  • Lider av starka svettningar under armar, fötter eller i händer
  • Gnisslar tänder

Är du osäker på om Botox är för dig? Hör av dig till vår skönhetsklinik i Göteborg på telefonnummer: 0707-30 54 01.

Behandla rynkor och linjer

När vi blir äldre tappar huden sin spänst och vårt utseende förändras, fettkuddar förlorar volym och benstrukturen sjunker inåt. Rynkor och linjer blir tydligare och djupare och vissa muskler i ansiktet blir starkare. På vår klinik i Göteborg använder vi botox för att tillfälligt minska oönskad mimik och mjukar upp linjer.

Botox mot svettningar

Hyperhidros innebär ”överdriven” svettning. Vid hyperhidros upplevs ofta minskad livskvalité och kan leda till att vardagssituationer eller sociala sammanhang undviks. Berörda områden är ofta armhålor, händer, fötter, ansikte och dessa behandlar mycket effektivt med botoxinjektioner. Resultatet håller i 4-6 månader. Effekten utav behandlingen brukar vara längre efter upprepad behandling då svettkörtlarna inte återfår sin fulla styrka efter varje injektion.

Botox kan behandla tandgnissel

Tandgnissling är ett vanligt problem och många som lider av det utvecklar spänningsvärk i tuggmuskler, käkar, huvudvärk samt kan få förslitningar på tändernas tuggyta. Bettskena på nattetid kan motverka förslitningsskador på tänderna men spänningsvärken kvarstår ofta. På vår skönhetsklinik i Göteborg använder vi botox för att minska lite av tuggmuskelns kraft vilket resulterar i att den slappnar av alltmer och då även spänningsvärken. Hos vissa kan tuggmuskeln vara så överaktiv att muskeln blir förstorad, så kallad ”masseter hypertrofi”.

Vad händer efter en behandling med Botox?

Efter en botoxbehandling på vår klinik i Göteborg kan du direkt återgå till din vardag, men undvik träning, bastu eller solning de närmsta 24h. Behandlingens resultat uppnår sin fulla verkan efter 10 dagar. Du kan uppleva en lätt spänningshuvudvärk ett par dagar efter din behandling, detta är snabbt övergående och avhjälps med eventuell värktablett.

Kommer det bli värre om jag inte längre vill göra botoxbehandling?

En vanlig fråga innan sin första botoxbehandling är ifall rynkor, linjer, svettningar eller spänningshuvudvärk blir värre när botoxen har gått ur kroppen. En behandling med botox håller i ca 4-6 månader och under den tiden befinner sig den behandlade muskeln i viloläge, för att sedan återfå kraft igen. Vid upprepade behandlingar blir musklerna svagare då den inte använts lika frekvent som vanligt. Efter behandling på vår klinik i Göteborg blir linjer och rynkor alltså inte värre, utan snarare bättre. Idag jobbar vi även förebyggande med våra behandlingar i Göteborg.