IPL står för Intensivt Pulserat Ljus och är en ljusbehandling som används för att behandla ytliga kärl, rosacea, pigmenteringar, reducera rynkor, linjer samt ärr och permanent hårborttagning. Det är vanligt att man blandar ihop laser och IPL. Skillnaden på dem är att laser består av en enda sorts koncentrerat ljus medan IPL består av flera olika ljus, så kallat bredspektrat ljus. Vi gör alltid en konsultation inför behandling för att se vad som passar dig, du ska känna dig trygg när du genomgår en IPL behandling hos oss.

Hudföryngring med IPL

Vår IPL Powerlite 600 är rustad med den senaste tekniken och jobbar på djupet i huden vilket stimulerar nybildning av kollagen. Kollagenet i huden minskar med stigande ålder och genom att behandla med IPL ökar vi hudens elasticitet och spänst.

Permanent hårborttagning

Hårborttagning med IPL bygger på att det starka ljuset absorberas av hårstråts pigment. Via hårståt leds ljuset ner till hårsäcken där hög värme bildas så att hårsäcken och hårcellerna förstörs. Hårsäcken kan inte längre ta upp någon näring och skrumpnar ihop för att sedan försvinna. Behandlingen fungerar endast på mörka strån, dvs inte vita, röda eller ljust blonda. För att få snabbast resultat är kontrasten mellan ljus hy och så mörka, grova strån som möjligt bäst. Är du osäker på om IPL är för dig?

Hur många behandlingar krävs?

Detta är den vanligaste frågan när det kommer till hårborttagning. Ett hårstrå har fyra olika typer av växtfaser. Det är endast i växande fas som vi med IPL kan nå ner till hårsäcken så att det förstörs permanent. Ca 10-30% av det totala antalet aktiva hårsäckar är i växande fas samtidigt vilket innebär att minst fem behandlingar är det som krävs för att få bort allt hår. Därtill har alla olika förutsättningar såsom hårstråts tjocklek och färg, hudens färg, hur mycket hår du har samt hormonomställningar. Behandlingsintervallet ligger på mellan 6-12 veckor och så fort nytt hår har börjat växa. De hårstrån som försvinner är borta permanent.

Vad ska jag tänka på före och efter behandling?

Vid all form av IPL bör man vara så blek som möjligt så att hög kontrast finns mellan hud och hårstrå eller kärl och pigmentering. Inför en behandling ska du inte sola på 6 veckor eller ha gjort brun-utan- sol inom två veckor. Vid hårborttagning ska man inte ha vaxat, epilerat, plockat eller blekt håret. Behandlande område ska dock rakas 24 h innan.

Vad händer efter behandling?

Efter behandling av kärl kan rodnad och en hettande känsla uppstå. Detta försvinna efter några timmar. Dagen efter kan du uppleva lätt svullnad i kinder, men är övergående och försvinner inom ett par dagar. Pigmenteringar mörknar efter en behandling för att sen blekna alltmer eller stötas helt bort. Vid hårborttagning kommer resultat först efter ca två veckor. Har du frågor efter din IPL behandling i Göteborg så ska du inte tveka på att höra av dig till oss.