Vad är microneedling?

Microneedling är en kollagenstimulerande behandling där vi jobbar på hudstruktur såsom rynkor, linjer, ärr, stora porer och bristningar. Först läggs ett nano hyaluronsyraserum på sedan körs en elektrisk nålpenna över huden som gör att hyaluronsyraserumet slussas ner i huden, triggar tillväxt av nytt kollagen och elastin. Resultatet är en jämnare och yngre hud. Vill du veta mer om microneedling i Göteborg? Kom förbi vår klinik eller kontakta oss.

Dermapen / microneedling

Dermapen är en hudföryngrande behandling som behandlar fina linjer och rynkor, akne, ärr, slapp hud, hudbristningar, pigmentering och stora porer. Den passar alla hudtyper, både män och kvinnor och omstartar hudens egna funktion med minimal återhämtningstid.

Vad är Dermapen4?

Dermapen4 är det mest avancerade verktyg för microneedling på marknadern och behandlingarna är snabba och säkra med mycket goda resultat. Dermapen4 använder sig av 16 sterila engångsnålar som gör 120 hål i huden per sekund med en automatiskt vibrerande funktion. När dermapen4 flyttas över hudens yta stimulerar den nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som mikrokanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt. Därmed säkerställs ett effektivt upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga komponenter ökar. Hudens struktur förbättras och föryngras med microneedling, både vad gäller det översta hudlagret och djupare dermis. Dermpen4s kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktioneras laserbehandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid. Till skillnad från traditionella microneedling rollers orsakar dermapen4 mindre trauma i huden oc minimal epidermal skada, varför smärta och obehag minskar. Detta gör dermapen4 till en mycket säker och effektiv behandlingsform. Sterila engångsnålar eliminerar risken för smittspridning medan det justerbara nåldjupet tillåter en behandling anpassad efter dina individuella behov. Dermapen4 är så avancerad att det även är säker på känsliga och svåråtkomliga områden såsom runt ögonen, på läpparna och näsan. Vidare ger Dermapen4 fina resultat på kroppen som t.ex mage och lår för behandling av strier.

Är microneedling smärtsam?

Alla är vi olika tåliga för smärta och så även vid Dermapen4. De flesta som genomgår behandlingen på vår klinik i Göteborg upplever inte behandlingen som särskilt smärtsam, även utan lokalbedövning i form av bedövningskräm. För de som ändå upplever sig extra känsliga kan bedövningskräm läggas på huden 30 minuter innan behandling. Detta rekommenderar vi även vid behandling av ärr eller strier då man oftast jobbar på ett lite högre nåldjup. Är du nyfiken eller känner oro inför din behandling så kontakta oss på kliniken i Göteborg så berättar vi mer.

Hur många behandlingar rekommenderas?

Lyster/uppfräschning: Vid behov Var fjärde vecka
Hudföryngring: 3-6 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
Akneärr: 4-8 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
Hudbristningar: 4-8 behandlingar 6-8 veckors mellanrum
Pigmentering: 4-6 behandlingar 2-4 veckors mellanrum

När ser jag resultat?

Vanligtvis ser man resultat redan efter första behandlingen med microneedling. Mer varaktigt resultat kommer att ske efter 4-6 behandlingar (utförda med 6-8 veckors mellanrum) Din huds kondition kommer att fortsätta förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter. Behandlingsresultatet beror även på din hudålder och hudens skötsel efteråt.

Hur ser jag ut efter behandling?

Du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 48 timmar efter behandlingen. De flesta kan återgå till sina dagliga aktiviteter direkt efteråt men undvika smink, träning, bastu eller simbassäng samma dag. Vid behov kan behandlingen avslutas med Cover Recover från DP Dermaceuticals – en skyddande och vårdande foundation som dämpar rodnad och samtidigt påskyndar läkningen i huden och man kan återgå till arbete direkt efteråt. Återhämtningstiden är med andra ord minimal men beror på intensiteten av behandlingen. Vi på Stare by Rebecca ser alltid till så att du får en så positiv erfarenhet av microneedling i Göteborg som möjligt.