VAD ÄR KEMISK PEELING?

Kemiska peelingar är en rad olika behandlingar, där många har AHA-syror i sig som appliceras på huden för hudutjämning och hudförbättring. Det finns olika styrkor på peelingarna, vilka anpassas utifrån din huds egenskaper och ditt mål med  behandlingen. Gemensamt för alla är att de är djuprengörande, kollagenstimulerande, minimerar linjer, drar samman porer och ger en fin lyster i huden.

Det översta lagret av huden består av döda hudceller, därunder finns ett lager med friska celler vars uppgift är att reparera huden. Med åldern försämras förnyelseprocessen i huden och det döda hudcellagret fjällar inte av i samma takt som när man är yngre. Detta resulterar i att det yttersta lagret förtjockas och blir glåmigt, livlöst och skapar inkapslingar av orenheter som inte kan komma ut. Med kemisk peeling avlägsnas det yttre cellagret av döda hudceller och orenheter med olika syralösningar. Det finns olika typer av kemisk peeling beroende på om man vill få allmän uppfräschning och lyster, har pigmenteringar, rynkor och fina linjer, pormaskar, eller acne. Återhämtningstiden efter en peeling kan vara alltifrån ingen till två eller fler veckor beroende på vad för hudproblem man behandlar. Så fort huden har återhämtat sig helt är det dags för nästa behandling. Efter behandlingen återfår huden sin lyster och spänst och de friska hudcellerna jobbar optimalt! Nedan kan du läsa mer om våra olika typer av peelingar.

Mask Peel

För fet hud, vidgade porer och överskott av talg. Mask peel består av 30% glykolsyra, salicylsyra, bentonitlera

▪  Renar epidermis

▪  Stramar porer

▪  Jämnar ut hudtonen

▪  Reglerar fet hud och vidgade porer

▪  Påskyndar cellförnyelsen

Milk Peel

För fina linjer, ojämn hudton samt elasticitestförlust. Milk Peel består av 50% glykolsyra, 10%mjölksyra, 4% salicylsyra

▪  Förbättrar hudens lyster

▪  Stimulerar epidermis

▪  Reglerar fet hud och vidgade porer

▪  Mjukar upp fina linjer och rynkor

▪  Jämnar ut hudtonen

▪  Påskyndar cellförnyelsen

Mela Peel Forte

För uppkomsten av pigmentfläckar , epidermal melasma och post-inflammatorisk pigmentering. Högkoncentrerad formula med en kombination av effektiva ingredienser ger en uppljusande effekt, utjämnande hudton, uppmjukande effekt på linjer samt klarare hy. Mela Peel utförs i kur om 2-3 behandlingar med en månads intervall. För bästa resultat rekommenderar vi att dermaceutics hemmavårdsprodukter används före och under peelingkuren.

Mela peel består av en tvåstegs procedur;

Activa Peel – azelaicsyra, salicylsyra, ferulicsyra och fytinsyra

Mela Peel – mjölksyra, salicylsyra, fytinsyra och Kojic syra, retinol, arbutin

▪  Minskar uppkomsten av melasma och pigmentfläckar

▪  Främjar homogen hy